Insamlingsidéer

Om du behöver hjälp att komma igång, har vi några idéer och vägledning som kan vara användbar. Oavsett hur mycket pengar du kommer att samla in, kommer de att göra skillnad.

Vad ska man skriva i en dödsannons?
Om du ska sätta in en dödsannons i en tidning, är detta ett bra tillfälle att nämna din minnesinsamling. Du kan t.ex. skriva att "det är XXXs önskan att en gåva ges till Aldrig Ensam.” eller “Istället för blommor på begravningen, önskar vi att ni ger en gåva till Aldrig Ensam.”

Efter att du har skapat en minnesinsamling kommer du att motta en kort länk till din insamling. Denna URL är bara 8 bokstäver lång och får plats i de flesta annonser.

Dela med vänner och familj

Vi anser att personliga meddelanden är det bästa sättet att dela en minnesinsamling. Du kan antingen mejla länken för din insamlingssida, eller dela länken i personliga facebook eller textmeddelanden.

Du kan också dela sidan på sociala medier såsom Facebook. Det är en bra idé att lägga till några ord om den person som du har skapat sidan till minne av, och varför du har skapat den för Aldrig Ensam.

Dela sidan vid speciella tillfällen och minnesdagar

Du kan behålla minnesinsamlingen så länge du vill. Familj och vänner kommer att kunna minnas den saknade genom att ge gåvor vid speciella tillfällen. Många väljer att ge på en födelsedag eller årsdag, och det kan därför vara ett bra tillfälle se över och uppdatera insamlingen runt dessa datum.